audio 1840195 1920

Test av trådløse hodetelefoner

Basert på 9 eksperttester og anmeldelser.

Slik vurderte vi hodetelefonene

Hodetelefoner har vært svært populære i lang tid, men nye fremskritt gjøres hele tiden når det gjelder trådløse hodetelefoner. Det finnes både modeller som har en imponerende batterilevetid, og de som ikke ødelegges ved å bli utsatt for svette og annen fuktighet.

I denne testen har vi bare vurdert trådløse hodetelefoner, og vi har delt dem inn i tre kategorier: in-ear-hodetelefoner, støyreduserende hodetelefoner og on-ear-hodetelefoner til under 1000 kroner. Vi har vurdert dem i henhold til følgende kriterier:

  • Rekkevidde
  • Batteritid
  • Ladetid
  • Innebygde kontroller
  • Lydkvalitet ved musikkavspilling
  • Samtalekvalitet
  • Hvorvidt de kan styres med mobilapp
  • Kompatibilitet med talestyring av mobiltelefoner

Innhold

Testvinner

Vi har kåret tre testvinnere – Plantronics BackBeat Pro 2 blir beste støyreduserende hodetelefoner. Jaybird X3 blir beste trådløse in-ear-hodetelefoner, og Plantronics BackBeat Fit Pro 500 blir beste on-ear-hodetelefoner til under 1000 kroner.

96
94
93

Derfor er Plantronics BackBeat Pro 2 de beste støyreduserende hodetelefonene

Plantronics BackBeat Pro 2, Sony WH-1000XM3 og Bose QuietComfort 35 II

Derfor er Plantronics BackBeat Pro 2 de beste støyreduserende hodetelefonene

Plantronics BackBeat Pro 2 er best blant de støyreduserende hodetelefonene. De har en veldig god batterilevetid og en fantastisk rekkevidde, samtidig som de har et attraktivt prisbilde. De har også noen smarte, innebygde funksjoner som gjør dem enklere å håndtere.

Sony WH-1000XM3 får overveldende positiv omtale i en anmeldelse og kalles for verdens beste støyreduserende hodetelefoner. Støyreduksjonen beskrives som veldig effektiv og lyden som veldig god. Det som forhindrer dem fra å bli testvinner, er hovedsakelig den svært høye prislappen.

Bose QuietComfort 35 II er enda en modell i en lang rekke svært gode hodetelefoner fra Bose.
I tillegg til en veldig god lyd gir de et høyt nivå av komfort, og den tilhørende mobilappen byr på noen smarte funksjoner.

Batteritid

Sony WH-1000XM3 har utrolige 30 timers batterilevetid, og når batteriet til slutt går tomt, lader du det helt opp på bare 3 timer. Hvis du ikke har tid til å vente så lenge, har hodetelefonene hurtiglading via USB C, og 10 minutters lading gir 5 timers spilletid.

Også Bose QuietComfort 35 II har støtte for hurtiglading, dog ikke like effektiv som Sony WH-1000XM3. 15 minutters lading gir 2,5 timers spilletid. Fulladet varer batteriet i opptil 20 timer. Plantronics BackBeat Pro 2 har batteri for ytterligere noen timer – 24 timer – og lader fullt på 3 timer.

Lyd og funksjoner

Bose QuietComfort 35 II har en tilhørende mobilapp der du kan gjøre lydinnstillinger og også koble to par Bose-hodetelefoner til samme enhet. Plantronics BackBeat Pro 2 har sensorer som pauser musikken automatisk når du tar av hodetelefonene og starter på nytt når du tar dem på igjen.

I stedet for konvensjonelle knapper på øreklokkene har Sony WH-1000XM3 berøringskontroller. Du trykker midt på klokkene for å stoppe og starte musikken, eller for å aktivere telefonens taleassistent. Sveip med fingeren over klokkene for å bytte sang eller heve/senke volumet.

Beste on-ear-hodetelefonene til under 1000 kroner

Topp 3

93
91
90

Derfor er Plantronics BackBeat Fit 500 de beste on-ear-hodetelefonene til under 1000 kroner

Plantronics BackBeat Fit 500, Urbanears Plattan 2 BT og Marshall Major 3 BT

Derfor er Plantronics BackBeat Fit 500 de beste on-ear-hodetelefonene til under 1000 kroner

Plantronics BackBeat Fit 500, beste on-ear-hodetelefoner til under 1000 kroner, er et veldig velfungerende produkt, med smidig sammenkobling, enkel styring og vanntetthet. Batterilevetiden er mer enn godkjent, selv om den er litt kortere enn på de andre to modellene.

Urbanears Plattan 2 BT har for eksempel hele 30 timers batteritid. De er likevel lette og også lette å folde sammen. Designet er nedtonet, og prosedyren for å styre musikkavspillingen er veldig forenklet, men beskrives som smidig i en test.

Marshall Major 3 BT kjennes igjen på det klassiske Marshall-designet. De er enkle å bruke og har funksjoner som gjør det enkelt å dele musikk med andre. I tillegg er batterilevetiden veldig bra.

Batteritid

Urbanears Plattan 2 BT har som nevnt hele 30 timers batteritid, og ladingen tar bare 2,5 time. Marshall Major 3 BT har samme batterilevetid, men bruker litt lengre tid på å lades helt opp – 3 timer. Dette er gode tall som er sammenlignbare med enkelte mye dyrere modeller.

Plantronics BackBeat Fit 500 er betydelig mer beskjeden, med en batterilevetid på 18 timer. Dette i seg selv er det ikke noe å si på, men Urbanears Plattan 2 BT og Marshall Major 3 BT er helt klart bedre på dette området.

Lyd og funksjoner

Marshall Major 3 BT har en liten kontrollbryter på den ene klokken som styrer alle funksjoner. Du kan dessuten koble til med ledning hvis du ønsker, noe som er praktisk hvis batteriet går tomt. Modellen får ros for bassen i en test, men én tester synes diskanten er litt skarp.

Plantronics BackBeat Fit 500 får gode karakterer for lyden i en test, selv om testeren medgir at de aller mest detaljfokuserte kanskje ikke blir like fornøyd. Urbanears Plattan 2 BT har en lyd som kan oppfattes som litt innestengt, og ved musikkavspilling har de problemer med diskanten.

Beste trådløse in-ear-hodetelefoner

Topp 3

91
84
84

Derfor er Jaybird X3 de beste trådløse in-ear-hodetelefonene

Jaybird X3, Jabra Elite 65t og Bose QuietControl 30

Derfor er Jaybird X3 de beste trådløse in-ear-hodetelefonene

Jaybird X3, som blir best i test i denne kategorien, er utformet for å fungere godt i forbindelse med trening. Den er motstandsdyktig mot vann (og svette) og har en passform som kan tilpasses ved hjelp av medfølgende utskiftbare deler. Lyden beskrives som god i en test, og det eneste minuset de får, er for ladeprosedyren.

Jabra Elite 65t har helt trådløse ørepropper som har god batterilevetid, og som også kan lades i et medfølgende etui, som også gjør det enklere å oppbevare øreproppene. Det er mulig å gjøre lydinnstillinger med en tilhørende mobilapp. Lyden får imidlertid ikke den beste vurderingen i en test.

Bose QuietControl 30 har den generelt høyeste prisen, men har også en del nyttige funksjoner. I en test vurderes imidlertid noen av disse funksjonene som ikke helt velfungerende, og lyden er ikke den beste. Den høye prislappen i forhold til hodetelefonenes funksjonalitet trekker ned i den samlede vurderingen og gjør det vanskelig å anbefale disse for kjøp.

Batteritid

Jaybird X3 og Bose QuietControl 30 har tilsvarende batterilevetid, henholdsvis 8 og 10 timer, noe som er mer enn godkjent. Ladingen er relativt rask: Jaybird X3 lader fullt på 2,5 timer og Bose QuietControl 30 på 3 timer.

Jabra Elite 65t har en litt mer beskjeden batterilevetid på 5 timer, noe som nok er en naturlig følge av øreproppenes utforming, da den kompakte størrelsen gjør at det ikke er plass til et større batteri. Øreproppene kan imidlertid lades i det medfølgende etuiet, noe som gir ytterligere 10 timers driftstid.

Lyd og funksjoner

Jaybird X3 har en tilhørende mobilapp der du ikke bare kan gjøre lydinnstillinger, men også få tilgang til andre persons innstillinger, og det er også mulig å få tilgang til andres spillelister for Spotify. De er også motstandsdyktige mot fuktighet.

Jabra Elite 65t har mikrofonteknologi som er designet for å minimere vindstøy, og de kan brukes til å styre telefonens taleassistent. Bose QuietControl 30 har innebygd NFC for å lette sammenkoblingen, og det er også mulig å koble sammen to par for å lytte til musikk fra samme enhet.

I en test får Jaybird X3 den vurderingen at de produserer god lyd. Jabra Elite 65t får ikke like mye ros, og en tester mener at de har problemer med basstoner og også visse høyere toner. Bose QuietControl 30 er ifølge en tester ikke feilfrie når det gjelder diskanttoner, og telefonlyden beskrives som kasseaktig.