speaker 820005 1920

Test av bluetooth-høyttalere

Basert på 9 eksperttester og anmeldelser.

Slik vurderte vi høyttalerne

Trådløse høyttalere er et meget allsidig produkt, da de ikke bare kan flyttes rundt hjemme, men også tas med både på stranden og i parken for å bistå med musikkunderholdning.

I denne testen har vi valgt å fokusere på høyttalere med oppladbart batteri, da det også finnes Bluetooth-høyttalere som drives med ledning. Vi har tatt hensyn til følgende aspekter i vår vurdering:

  • Om högtalaren har inbyggd mikrofon
  • Typ av trådlös anslutning
  • Om Högtalaren är vatten/dammtålig
  • Räckvidd
  • Om högtalaren har AUX-ingång
  • Batteritid
  • Laddningstid
  • Vikt

Innhold

Testvinner

Vi har kåret tre testvinnere – mellomklassehøyttaleren JBL Charge 3 blir best i test. Ultimate Ears Boom 2 blir beste budsjetthøyttaler, og Bose SoundLink Revolve+ blir beste premiumhøyttaler.

91
83
80

Derfor er JBL Charge 3 den beste mellomklassehøyttaleren

JBL Charge 3, Bose SoundLink Revolve og Marshall Kilburn

Derfor er JBL Charge 3 den beste mellomklassehøyttaleren

JBL Charge 3 er, som mange andre produkter fra JBL, en høyttaler som gir god lyd, samtidig som den er vanntett og veldig bærbar. Batterilevetiden er også bra, og den kan kobles sammen med andre høyttalere fra JBL. Dette blir den beste Bluetooth-høyttaleren i denne prisklassen.

Bose SoundLink Revolve gir et veldig godt lydbilde på den måten at den sprer lyden 360 grader, noe som gjør at du hører like godt uansett hvor i rommet du befinner deg. Rekkevidden er imidlertid ikke altfor imponerende.

Marshall Kilburn får et stort pluss for designet, da det er en veldig stilig høyttaler. Den gir også god lyd, og de analoge bryterne gir en veldig fin følelse. Den har imidlertid ingen innebygd mikrofon, er ikke vanntett og er dessuten veldig tung – hele 3 kg – til å være en høyttaler som skal være bærbar.

Lyd og batteri

JBL Charge 3 og Marshall Kilburn har begge en batterilevetid på 20 timer, noe som er mer enn godkjent. Til sammenligning har Bose SoundLink Revolve "bare" 12 timers batterilevetid, som i seg selv ikke er så aller verst. Alle tre trenger omtrent samme tid på å lades opp – 4 til 4,5 timer.

Marshall Kilburn har en stor fordel i at du selv kan justere nivået på bass og diskant og få det lydbildet akkurat du vil ha. JBL Charge 3 gir veldig god lyd, delvis på grunn av god bassgjengivelse. I en test får Bose SoundLink Revolve den vurderingen at lyden kunne ha vært noe mer detaljert.

Funksjoner

Som nevnt mangler Marshall Kilburn mikrofon, noe som betyr at den i motsetning til de andre to ikke kan kobles til telefon og brukes som høyttalertelefon. Den har derimot en AUX-inngang. Bose SoundLink Revolve kan brukes til å styre taleassistenten på telefonen.

Både JBL Charge 3 og Bose SoundLink Revolve kan kobles sammen med andre høyttalere ved hjelp av en tilhørende app, enten for mer omfattende lyd i et rom eller for stereolyd.

91
89
90

Derfor er Bose SoundLink Revolve+ den beste premiumhøyttaleren

JBL Boombox, Bose SoundLink Revolve+ og Bang & Olufsen Play Beolit 17

Derfor er Bose SoundLink Revolve+ den beste premiumhøyttaleren

Bose SoundLink Revolve+, som er beste høyttaler i denne prisklassen, kombinerer et stilig design med god batterilevetid, smart lydteknologi og en praktisk mobilapp. Sammenlignet med de to andre modellene i denne prisklassen er den også nokså billig.

JBL Boombox har veldig mange gode funksjoner, som vanntetthet, svært god lyd og muligheter for lading av mobiltelefon. Det er imidlertid en stor høyttaler og ikke noe man vil gå rundt å bære på altfor ofte, og prisbildet er generelt veldig høyt.

Bang & Olufsen Play Beolit 17 er veldig pen og ligger midt mellom Bose SoundLink Revolve+ og JBL Boombox i vekt. Den leverer veldig god lyd, god batterilevetid og også kort ladetid. Den mangler imidlertid en del maskinvare som Bose SoundLink Revolve+ og JBL Boombox har, og er generelt den dyreste av de tre.

Lyd og batteri

JBL Bomboox lever opp til navnet, og i en vurdering beskrives lyden som veldig bra og også veldig høy. Batterilevetiden er på hele 24 timer, og oppladingen tar 6,5 timer.

Bang & Olufsen Play Beolit 17 er imidlertid hakket vassere på dette området, da den også har batteri for 24 timers avspilling, men bare trenger 2,5 timer for å lades helt opp. Den produserer et 360-graders lydbilde, og i tester beskrives lyden som utmerket.

Også Bose SoundLink Revolve+ er bygget for å spille av lyd i 360 grader, og denne funksjonen får ros i en test. Batterilevetiden på 16 timer er ikke dårlig i seg selv, men fremdeles kortere enn JBL Boombox og Bang & Olufsen Play Beolit 17.

Funksjoner

Hvis du noen gang skulle føle behovet for å koble sammen hundre høyttalere samtidig, kan JBL Boombox hjelpe deg med det. Den har også to USB-porter, som gjør det mulig å lade to mobiltelefoner samtidig.

Også Bose SoundLink Revolve+ kan kobles sammen med andre kompatible enheter, enten for å få stereolyd i et rom eller for å opprette et flerromssystem for å spille av samme musikk i flere rom. Den kan også brukes til å aktivere telefonens talekontroll.

Bang & Olufsen Play Beolit 17 lades med USB-C og har som de to andre AUX-forbindelse. Den kan styres med en mobilapp, men mangler en innebygd mikrofon og er heller ikke vann- og støvtett.

90
85
83

Derfor er Ultimate Ears Boom 2 den beste budsjetthøyttaleren

Ultimate Ears Boom 2, JBL Go 2 og Bose SoundLink Micro

Derfor er Ultimate Ears Boom 2 den beste budsjetthøyttaleren

Ultimate Ears Boom 2 er en forbedring av et allerede godt produkt og blir best i test i denne prisklassen. Den har god batterilevetid, god rekkevidde og gir en god lyd. I motsetning til forgjengeren er den også vanntett. Alt dette gjør at vi mener den fortjener førsteplassen.

JBL Go 2 får pluss i margen for sitt kompakte format, og den har dessuten både AUX-inngang og innebygd mikrofon. Lyden er imidlertid ikke mer enn godkjent, og batterilevetiden er ikke den lengste.

Bose SoundLink Micro har også en beskjeden batterilevetid, og en tester beskriver den som tung. Lyden er imidlertid god, og den har et par smarte innebygde funksjoner.

Lyd og batteri

JBL Go 2 er en svært kompakt Bluetooth-høyttaler, og den lydmessige ytelsen er deretter. Vurderingen fra en tester er at lyden er godkjent, men at bassgjengivelsen ikke er den beste. Også Bose SoundLink Micro sliter litt når det blir for mye bass, men har ellers god detaljgjengivelse.

Ultimate Ears Boom 2 har såkalt 360-graders lyd, og en tester beskriver ytelsen som god og lyden som kraftig. Den har også den overlegent lengste batterilevetiden på 15 timer, sammenlignet med 6 timer for Bose SoundLink Micro og 5 timer på JBL Go 2.

Funksjoner

Samlet sett har alle tre høyttalere i denne prisklassen svært lik funksjonalitet, siden alle er vanntette og har en innebygd mikrofon. Alle tre kan derfor kobles til telefonen og brukes som høyttalertelefon.

Bose SoundLink Micro havner imidlertid litt etter på grunn av mangelen på AUX-inngang. Dette er selvfølgelig en praktisk funksjon, da det er en veldig enkel og grei måte å koble til en telefon på. Bluetooth er imidlertid standard på både mobiltelefoner og nettbrett i dag, og det er åpenbart den vanligste måten å koble til en høyttaler på.

Disse testene har vi gjennomgått

Best-i-test - Maj 2019
Bluetooth høyttaler: Test av 9 modeller

Cnet - maj 2018
Experttest av JBL Go 2

Mobil - januari 2018
Experttest av Bose SoundLink Micro

Techradar - oktober 2018
Experttest av Ultimate Ears Boom 2

M3 - maj 2016
Experttest av JBL Charge 3

What HiFi - februari 2019
Experttest av Bose SoundLink Revolve

Techradar - juli 2018
Experttest av Marshall Kilburn

Trusted Reviews - november 2017
Experttest av Bouse SoundLink Revolve+

M3 - oktober 2017
Experttest av JBL Boombox

Trusted Reviews - maj 2017
Experttest av Bang&Olufsen Play Beolit 17

Ljud & Bild – mars 2017
Experttest av Bang&Olufsen Play Beolit 17